Хасково

Хасковлии бягат към Турция и Гърция през лятото

Красимир Димитров

Красимир Димитров

Най-предпочитани от хасковлии са гръцките и турските курорти, установи проверка на Haskovo.info. „Повечето клиенти се отправят към средиземноморските и егейските плажове, защото обслужването там е по-добро„, коментира Красимир Димитров от местния офис на известна туристическа агенция. 

Според него почиващите хасковлии избират южните ни съседки, защото там няма разминаване между предлаганото и завареното, а цената на 5-дневна екскурзия е от 250 до 300 лева и то в 4- или 5-звезден хотел „all inclusive“.  

Екскурзии до Гърция и Турция има целогодишно, но пикът е през лятото. От агенцията са категорични, че при тях криза няма и дори не достигат автобуси, поради което се случва и да отказват резервации.

Анна Василева

Анна Василева

Услугите на местните туроператори потърси отново хасковлийката Анна Василева, която живее във Франция. Наскоро тя се е върнала от 6-дневна екскурзия в централна Европа, за която платила 400 лева.

„Когато бяхме в Будапеща, ходихме на разходка с лодка. Предложиха ни безплатно шампанско и торта„, похвали се хасковлийката. Според нея обаче това няма как да се случи в България, защото нивото на туристическите услуги у нас не е високо.

Преди години услугите на агенцията потърсило семейство, което направило резервация за хотел в Албена 2 месеца преди плануваната почивка. „Когато пристигнали там от рецепцията им казали, че няма места, а хората си бяха платили всичко предварително“, разказа Красимир Димитров. Едва след неговата намеса и настояване да бъдат върнати парите на излъганите клиенти, от хотела намерили свободна стая, където да ги настанят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
почивки лято 2013 Гърция
почивки лято 2013 Гърция
28.02.2013 15:09 15:09

много хора предпочитат да заминат на друго място и да не са „у дома“ за нови инспирации, среща с нови неща които да не вдъхновяват и да ни помогнат като се върнем на работа, затова много от нас избират всеки път да почиват на различно място – поне така е в моето обкръжение – поздрави до всички тук и до скоро

почивки лято 2013 Гърция
почивки лято 2013 Гърция
11.05.2013 19:16 19:16

за съжаление нивата на услугите в туризма у нас е много лошо и то нама как да се подобрят нещата като работещите в туризма нямат никаква мотивация, имат ниско заплащане без осигуровки или осигурени на минимален праг – трябва да се работи в тази посока най-напред

Back to top button