Хасково

Антон Анастасов със злато от международна олимпиада

Антон Анастасов

Антон Анастасов

Антон Анастасов от хасковската математическа гимназия спечели златен медал на 17-та Централно Европейска олимпиада по информатика, който се проведе в Словакия миналата седмица.

Освен Антон в българския отбор бяха включени Владислав Харалампиев от софийската математическа гимназия, който е сребърен медалист и Румен Христов и Михаил Ковачев от шуменската математическа гимназия, които са бронзови отличия. 

Регламента на състезанието е бил близък до този на международната олимпиада по информатика. В два състезателни дни участниците са решавали по 4 задачи в рамките на 5 астрономически часа.

В олимпиадата се участвали състезатели от Германия, Румъния, Швейцария, Полша, Унгария, Чехия, Хърватска, България и домакините от Словакия

Днес националите пристигат на летище София, след което заминават на лятната изследователска школа във Варна, която се провежда ежегодно като тренинг преди всяка международна олимпиада в Канада от 14 дo 21 август. Там българският национален тим ще срещне конкуренцията на близо още 90 държави от цял свят в това число и на Русия, Китай и САЩ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button