Избори 2021

Демократична България дава газопровода с Гърция на ОЛАФ

Демократична България ще сезира европейските служби, включително и ОЛАФ за проекта за интерконекторната газова връзка между България и Гърция. Той е на стойност над 140 милиона евро и е със срок на завършване 28 април.

Все още тръбите не са положени и срокът няма да бъде спазен, а междувременно има данни, че предвидените две газови станции в Димитровград и Кърджали няма да бъдат изградени по проекта, каза в Хасково съпредседателят на Демократична България – Обединение и председател на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Това ще лиши хората в двата региона от това, което е цел на проекта – по-евтин газ. Атанасов даде пример с другия газопровод – Балкански поток, от който страната ни няма пряка полза, но въпреки че е по-голям и договорът е сключен по-късно, той вече е готов.

Обещавам в следващия парламент да поискам анкетна комисия, която да изрови всичко и да потърси отговорност за този газопровод, защото тук става въпрос за некомпетентност и корупция, допълни ген. Атанасов.

Демократична България
Атанас Атанасов и Катя Панева

Искаме възстановяване на парламентарната република, защото Народното събрание е тежко неглижирано. Хората осъзнаха, че решенията в държавата не се взимат там, а на тъмно и заради това доверието в него е едва 10 процента, каза още съпредседателят на Демократична България.

Решенията за бъдещето на България трябва да се взимат от висшия орган на властта – парламента и трябва да има правителствен контрол, който в момента на практика липсва, допълни Атанасов и даде като пример това, че през последната година и половина премиерът не е стъпвал в Народното събрание.

Искаме промяна и ще работим за това именно парламентът да е мястото, където се коват законите и се създават правилата, допълни и водачът на листата на Демократична България за Хасково Катя Панева. Сред приоритетите на коалицията ще бъде и здравеопазването, което в момента издиша. Липсва медицински персонал, а страната ни е единствената, в която пациентите доплащат над 60 процента от стойността на лекарствата, които трябва да получават по наредбата за реинбурсация.

Независимо дали ще бъдем в опозиция или в управлението в следващия парламент Демократична България отново ще налага дневния ред, както успяхме през последните месеци, въпреки че сме извън парламента да го правим, заяви и вторият в листата за Хасково Тодор Топалов.

Всички избори са важни, а тези дават реална възможност да се промени ситуацията в държавата, която в момента се ръководи от некомпетентност и корупция. За съжаление общественото внимание е фокусирано върху пандемията и това носи ползи на управляващите, защото чекмеджето с евро и златни кюлчета изчезнаха настрани, каза още ген. Атанасов.

Кандидатите на Демократична България се обединиха около това, че са нужни промени в изборното законодателство, които да дадат възможност на всеки българин, където и да е по света, да упражнява правото си да гласува.

Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button