Хасково

Дървата за огрев – 120 лв. за тон, по-предвидливите вече купуват

Дърва120 лева струва тон нарязани и нацепени дърва за огрев, установи проверка на Haskovo.info. Чувал подпалки пък се предлага за 3 лв. Доставката в рамките на града е безплатна. Сега според работещите по борсите в града е най- разумно да се купува. От една страна, през лятото дървата са сухи, от друга, най-вероятно наесен цената им ще се вдигне. Миналата зима например един тон е струвал 135 лв.

Най-големият наплив от желаещи да се снабдят с дърва се очаква към края на септември и през октомври. Купувачи вече има, но рядко. Купуване на големи количества също все още няма, обикновено хората сега вземат по тон-два. Това обаче според запознати е количество, което трудно ще стигне за отоплителния сезон при една печка на твърдо гориво, особено ако зимата е по- студена. 

Един тон брикети сега струва 185 лв., донбаските въглища са 285 лв. Тяхната цена в пиковия сезон също вероятно ще се вдигне с около 10 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button