Хасково

Хасковлии все по-често свалят кила след консултация

д-р Тодор Стойков

д-р Тодор Стойков

Хасковлии все по-често търсят съветите на диетолози. Пациентите на ендокринолозите се увеличават значително особено в началото на лятото, коментира пред Haskovo.info д-р Тодор Стойков.

Всеки иска да подобри фигурата си за новия бански, но свалянето на много килограми не винаги е здравословно. Според ендокринолога допустимото е 1-2 килограма в рамките на месец. 

Повечето пациенти на д-р Стойков са хора с диабет или такива с проблеми на щитовидната жлеза, за които балансираната диета трябва да е част от ежедневието. От неговите услуги често се възползват и жени, които искат да се приведат във форма за лятото или момичета, на които им предстои абитуриентски бал.

д-р Тодор Стойков„Диетата трябва да е строго индивидуална“, коментира д-р Стойков. Той изготвя специален режим на хранене в зависимост от проблемите на хората, които са решили да потърсят неговата помощ. Според него гладуването не е начин за ефикасно сваляне на килограми, тъй като в повечето случаи се получава „йо-йо“ ефектът.

Когато човек не приема храна, мускулите започват да се разграждат и понякога това може да доведе до фатален край. Определящ за теглото се оказва стресът, затова и понякога се налага среща с други специалисти- психолози или психиатри. „Хората все още се плашат от тези думи, тъй като в България все още няма такава практика за консултиране“, обясни д-р Стойков. 

„Едно правилно хранене трябва да включва разнообразна храна„, допълни още докторът. Според него за да бъде ефикасна една диета, тя трябва да се прилага дълго време, а не да се приключва след постигане на желания резултат.
Д-р Стойков допълни, че в България има само 2-3 ефикасни медикамента за отслабване, които се изпълняват със специална рецепта.

„Сега е лято – сезонът на витамините. Трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци“, категоричен е д-р Стойков. Това, съчетано с 4-5 км ходене на ден е достатъчно за поддържане на фигурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kremena
kremena
15.02.2017 17:07 17:07

kade tohno se namira vav xaskovo

Back to top button