Хасково

Домашни любимци на изложение в Хасково

Децата с техните любимциДен на домашния любимец се проведе днес в читалище „Никола Вапцаров“. Инициативата събра деца и техните животинки в залата на културна институция. „За първа година организираме подобно мероприятие, но имаме желанието то да се превърне в ежегодно„, коментира секретарят на читалището Ива Томова.

Хамстери, морски свинчета, костенурка и гащат гълъб – бяха само част от представителите на животинския свят, които бяха донесени днес от стопаните си на изложението в културното средище. „С нетърпение очаквах този ден“, коментира 10-годишната Чаница Денева, която е горда притежателка на заек. Той се казва Томи и е в семейството й от година и половина. Храни се с гранули и моркови и е доста пухкав. „По цял ден мързелува“, допълни още малката любителка на животни.

Освен, че всеки от участниците представи своя любимец с няколко думи и разказа с какво се храни, инициативата продължи с интересни факти за животните. Част от програма бяха викторина и задаване на гатанки, на които децата се надпреварваха да отговарят – при това винаги вярно.

Чаница Денева с нейния заек Децата с любимците си
Морско свинче Част от животинките

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button