Хасково

Над 124 хиляди лeва губи EVN от кражби в Хасково

ЕVNНад 124 хиляди лева е общата сума на загубите на EVN за първата половина на 2010 г. от кражби в Хасково. Тук се включват сумите от кражби на ток, от кабели и съоръжения, съобщиха днес от ръководството на електроразпраделителното дружество.

19,4 милиона са вложени в областта за разпределителна мрежа в периода 2006-2009 година. До края на месец юни са инвестирани над 3 млн лв. в област Хасково за присъединяване на нови обекти. Изградени са 7 нови трафопоста.

Това подпомага регионалното развитие, коментира генералният мениджър за България на EVN Йорг Золфелнер. „След новото повишение на цените на електроенергията от първи юли с около 2 %, освен че нашите абонати ще платят с 20 млн. лева повече, нашите разходи също се увеличават с 50 млн.“, обясни Золфелнер. Това по думите му е така, защото всъщност се увеличава цената на енергията, която електроцентралите продават на НЕК. Сега от дружеството ще обмислят как да планират разходите за подобряване на мрежата за следващата година. „Това е много погрешно по време на криза, нужна е дългосрочна икономическа политика и адекватна краткосрочна политика от регулатора“,заяви Золфелнер. По думите му това е и пречка да се инвестира в подобряване на мрежата във вилните зони. Друг проблем там е, че от EVN нямат право да строят някъде, където все още няма ПУП.

270 са жалбите от хасковлии, подадени в EVN от началото на тази година. Основно те са свързани с отчитането и фактуриране на енергията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАЖДАНИН
ГРАЖДАНИН
22.07.2010 23:05 23:05

ТАКААА, И СЕГА КАКВО??? ЗАГУБИТЕ ЩЕ ГИ НАЧУКАТ НА РЕДОВНИТЕ ПЛАТЦИ, НАЛИ???? ТОВА ЧЕ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ ИМ СА НАСТРОЕНИ ДА НАДПИСВАТ С 30% СМЕТКИТЕ НИ, ИМ СЕ ВИЖДА МАЛКО, ТА СЕГА СИ СЪЧИНИХА ОЩЕ „ЗАГУБИ“. АМАН ОТ МРЪСНИТЕ ИМ ЕВРЕЙСКИ НОМЕРА

СЕЛЯНИН
СЕЛЯНИН
29.10.2010 23:14 23:14

ДААА,НАЙ ОЧЕРНЕНИЯ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК,МАЙ Е БИЛ МНОГО ПРАВ И СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА МУ ИЗУЧАВАТ КНИГАТА КОЯТО Е ПИСАЛ В ЗАТВОРА,А И НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО И ПАМЕТНИЦИ ДА МУ ПОСТРОЯТ….

Back to top button