Хасково

59 семейства останаха без детски заради отсъствия в края на учебната година

Ученици, ИлюстрацияНа 59 семейства от хасковска област са спрени детските през юни заради натрупани неизвинени отсъствия в училище, съобщиха днес от „Социално подпомагане“. Става въпрос за 63 деца, бягали от час в края на учебната година.

Най-много са санкционираните в Димитровград – 37 семейства. В Хасково те са 9, а в Свиленград, Любимец, Маджарово и Стамболово няма нито едно.

През юни в региона има решения за осиновяване на 7 деца, а още 6 са в процедура. Седем са и нововписаните в регистрите за осиновяване. 123 семейства са се включили в списъка с чакащи. Общият им брой е над 3 400.

Четири центъра за деца с увреждания трябва да бъдат разкрити в област Хасково през следващите години, сочат данните на „Социално подпомагане“. Това ще се наложи, за да бъдат обхванати децата от домовете, които ще бъдат закрити. Центровете най-вероятно ще бъдат в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. За създаването им грижа ще имат общините, а средствата трябва да дойдат от европейските програми, уточни директорът на „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button