Хасково

РИОСВ провери кариерата в Меричлери, каза им да не прашат

Река, илюстрация74 проверки са извършили инспекторите от РИОСВ Хасково през юли. Дадени са 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 29 000 лв. Постъпилите суми по наложените санкции, включително за предходни месеци са общо 3 281 лв.

Съставените актове са за изпускане на отпадни води и производство на дървени въглища по открит способ в община Маджарово. Издадените наказателни постановления са за неизпълнение условията на комплексно разрешително за неизпълнение на предписание и за изпускане на отпадни води, съобщиха за Haskovo.info от инспекцията.

РИОСВ са извършили проверка и на дейностите на кариера „Великан“ в Меричлери. Направени са предписания за допълнителни мерки с цел намаляване на праха при работа на кариерата. По повод повдигнатите в последно време въпроси за възможен риск от увреждане на минералния извор с предписание на екоинспекцията е изискано от инвеститора възлагане на специализирана независима оценка за сеизмично въздействие. Според официалните резултатите от проведените замервания непосредствено до сондажа при осъществено масово взривяване в кариера „Великан“ е направено заключение, че не е възможно взривовете на кариерата да имат отражение върху дебита на водата в минералния извор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button