Хасково

Окончателно – 13 закрити паралелки след осми и 5 след 7-ми клас

Изпит след 7 клас13 са закритите паралелки след приключване на приема след осми клас в област Хасково, съобщи за Haskovo.info старшият експерт в Регионалния образователен инспекторат Христина Боева. 7 от тях са в професионални гимназии, 3 в профилирани, а 3 са с вечерна форма.

В Професионалната гимназия в Минерални бани не са сформирани и двете обявени паралелки, една парелка е отпаднала в гимназията в с. Караманци. В Димитровград има по една отпаднала паралелка в Професионалната гимназия и в СОУ „Васил Левски“, в Свиленград не е реализирана една паралелка в Професионалната гимназия по селско стопанство.

Новата паралелка „Лозаро- винарство“ в Професионална гимназия по електротехника в Харманли, която трябваше да обучава работниците от местна винарска изба, също не е сформирана. Паралелка с такава специалност обаче през тази учебна година ще има в Ивайловград.

В Хасково има две отпаднали паралеки в СОУ „Паисий Хилендарски“ и една в Професионалната гимназия по селско стопанство. Общо 54 ще са реализираните паралелки след осми клас в областта през тази учебна година.

След приключване на четвърти етап на приема след седми клас несформираните паралки там остават 5, като те отпаднаха още след първо класиране, припомни Христина Боева. Във всички останали 31 паралелки местата са запълнени почти на 100 %.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button