Хасково

Спирането на тирове разгневи шофьорите, искат условия по паркингите

Камионите се отбиват по паркингитеСтотици тирове се отбиха от пътя си по паркингите в област Хасково. Причината е заповедта на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. С нея се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника във времето от 15:00 до 20:00 часа в петък и неделя.

Ограничението влезе в сила от днес и ще важи до края на месеца. Целта на въвеждането на това ограничение е осигуряването на по-висока безопасност на движението по пътищата и улесняването при придвижването на пътуващите към българските курорти през летния сезон.

Шенко АлдиновШофьорите бяха категорични, че в България няма подходящи паркинги, защото липсват тоалетни и ресторанти.

Сред чакащите на паркинга край хасковското село Клокотница бе хасковлията Шенко Алдинов.

На два километра от къщи съм и не мога да се прибера. От това, че на някой му е хрумнало нещо, страдат шофьорите. Аз съм с 400 лева заплата и ако не се движа ще остана гладен„, бе категоричен хасковлията. Той обаче ще остане на паркинга до 20:00 часа и едва тогава ще може да се прибере в Хасково.

Вижте още от реакциите на шофьорите във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button