Хасково

Хасковска адвокатка обвинена за измами с имигранти в Италия

Съдийски чукЖивеещата в Италия хасковлийка Красимира Димитрова Пожарлиева е в домашен арест след няколко седмици в затвора заради участието си в измамна схема, съобщава вестник „Провинча ди Сондрио“, цитиран от българските информационни агенции.

Прокуратурата в италианската област Ломбардия е депозирала иск за ускорен съдебен процес срещу българка, китаец и италианец. Тримата били арестувани на 26 април по обвинение в подпомагане на незаконна имиграция и фалшификация. Освен хасковлийката другите двама остават в ареста.

В беда е изпаднала адвокат Красимира Пожарлиева, родена през 1978 г. в България и с постоянно местожителство в Сондрио. След няколко седмици, прекарани в затвора, тя е била поставена под домашен арест,“ пише всекидневникът.

Според информацията лекарят намирал сред пациентите си пенсионери и инвалиди, готови да подпишат фиктивен договор за наемане на чужденец за гледане. Китаецът осигурявал незаконните имигранти и ги свързвал с лекаря и с адвокатката, която имала грижата да придвижва документите в полицията за получаване на разрешително за законно още по темата.

Китайският барман е обвинен за съучастие в над 40 подобни случая, адвокатката – в близо половината от тях, а лекарят – в шест.

Красимира Пожарлиева е дъщеря на известната хасковска адвокатка Васка Пожарлиева. Пред Haskovo.info тя заяви, че не знае за случая и ще се информира преди да го коментира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Meri
Meri
09.08.2010 22:55 22:55

kakvo stava s gordosta na mama v Italiq kadeto nqma kontrol Krasi se provali

dani
dani
09.08.2010 23:09 23:09

каквато майката такава и дащерята колко хора са изпищели от майката

деси
деси
10.08.2010 8:43 8:43

Грозни са коментарите по всяка една тема.Мили хора опитайте се да бъдете малко по-човечни.От хилядите коментари ,който съм изчела търся поне един позитивен,от който да личи ,че ние израстваме,не сеем злоба и завист с всяка написана дума.

slavi
slavi
10.08.2010 8:56 8:56

karasimira e sramota za balgaskiya narod kak moje edna takava gramotna uj tiya dali e zavarshila na istina pravo .na men nemi se viyarva tiya e bez sramni4ka tiya nemoje da bade ot haskovo.

dani
dani
10.08.2010 13:38 13:38

Мила Деси колко позитивен коментар за човек който взема парите на хората и забравя да заведе дела после се крие от клиентите си и така години наред и всичко това пред очите на хората. Знаеш ли колко пъти са ми ритали вратата „доволни клиенти“ объркали адреса. Тук злоба няма повярвай има много измамени хора

Анонимен
Анонимен
20.08.2010 13:01 13:01

Краси е просто адвокат при когото са отишли вероятно след като са били готови с документите, така че тя едва ли е замесена в нещо повече от придвижването на нещата. Но съм съгласна че майката заслужава сериозно натриване на носа – наляво и надясно се хвалеше колко много пари вади дъщеря й в Италия и как й е провървяло и как си била купила къща на нейно име и т.н. а за колко морална се изкарваше тя самата – направо не е истина… Постоянно клевети по колегите си и им вади кирливи ризи, а не вижда своите… На тоя сина бил такъв, на другия бил онакъв – все другите са черни, а тя горката…. и т.н. И постоянно гледа как да подбуди съжалението на някого.

Back to top button