Хасково

5-ма от езиковата ще се борят с бедността на семинар в Холандия

Image5-ма представители от хасковската езикова гимназия заминават в четвъртък на 10-дневен семинар в холандския град Ню Вердинге. Мотото на младежката среща ще бъде „Равни права срещу социалното изключване и бедността“. 

„Това е темата на програмата „Младежта в действие“ на европейската комисия, посветена на годината за борба срещу бедността при емигрантите и малциствата„, коментира за Haskovo.info ръководителят на групата Красимира Кънева. „Ще бъдат сформирани 4 работни групи, който ще обсъждат проблемите на младите хора в тези насоки“, допълни още тя.

Освен българската група, участие в семинара ще вземат още представители на Латвия, Италия, Гърция и Словения. Посещението на нашите е изцяло финансирано от ЕС. „Заминаваме по покана на холандска организация, с която си партнираме от 5 години“, разказа още ръководителката Красимира Кънева.

На културната вечер, групата от езиковата гимназия ще представи традиционна българска кухня, народна музика и танци. В програмата на семинара е предвидена и екскурзия до столицата Амстердам.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button