Хасково

Директорският борд на МБАЛ Хасково ще решава за делегирания бюджет

д-р Тодор Пандов

д-р Тодор Пандов

Дали да бъде подписан анекс към договора със Здравната каса за делегирания бюджет е обсъдило на събрание днес ръководството на хасковската болница с началниците и старшите сестри на отделения. Решението ще бъде взето след като бъде свикан бордът на директорите, но най-вероятно няма да избегнем подписването, коментира пред Haskovo.info управителят на болницата д-р Тодор Пандов.

Предложението на касата за МБАЛ Хасково е близо 500 000 лева на месец, което е приблизително колкото болницата е заработвала миналата година. Тази година обаче работата е повече и лечебното заведение прави между 700 000 и 1 000 000 лева на месец. Това означава, че ако бъде подписан анексът МБАЛ Хасково ще получава между 25 и 50% по-малко от заработеното.

На днешната среща са били обсъдени идеи за намаляване на разходите. Една от тях е неосигурените пациенти да си плащат клиничните пътеки вместо да си внасят осигуровките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vesi
vesi
12.08.2010 23:01 23:01

za6to kato 6te polu4ava po malko pari 6te podpi6at za6toto e gerber dr obyasnenie nyama

ewib
ewib
14.08.2010 1:35 1:35

има партийно поръчение да подпише анекса, иначе няма да е директор. ако това е частната му фирма, дали ще иска да получава по-малко пари за повече извършена работа? и как този беден народ ще си плаща лечението? на босия цървулите как ще събуеш? а кога циганин е плащал за нещо? те най-много боледуват, а са масово неосигурени. и как д-р пандов ще мотивираш твоите лекари да не вземат пари?

Back to top button