Хасково

Трима колабираха за два дни заради жегата, на 6 градуса от рекорда сме

Жега34,4 градуса е измерената малко след 15 часа днес температура в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от местната Метеорологична обсерватория. 

Въпреки жегата, тази стойност е далеч от рекорда през 1994г., когато на този ден е измерена температура от 40,6 градуса.
Според метеоролозите до понеделник температурите ще достигат до 38-39 градуса, временно понижение се очаква едва към сряда. След това обаче ще има ново повишение на температурите и те ще достигат стойности от 40 градуса.

Въпреки горещото време няма много повиквания за хора, които са колабирали, коментира директорът на центъра за спешна помощ д-р Петя Радева. Вчера е извикан екип да помогне на един колабирал, а предишния ден – на двама.

Д-р Радева посъветва в жегите да се пият повече течности, да се избягват излизанията навън между 12 и 17 часа. Това се отнася особено за хората с хронични заболявания като хипертония и сърдечно-съдови болести.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button