Хасково

Ветеринарните лекари готвят ефективен национален протест

Агнета, илюстрация25 ветеринарни лекари от Хасково участваха в провелото се в събота протестно събрание в старозагорското с. Крън, съобщи за Haskovo.info председателят на регионалния съюз д-р Калоян Лучански.

На срещата са присъствали ветеринари от съседните области. Взето е решение символичните протестни действия да продължат до края на месеца. След първи септември ще се събере национален съвет, който ще набележи мерки за ефективни протестни действия, съобщи д-р Лучански.

Haskovo.info припомня, че от миналия понеделник ветеринарните лекари в Хасково и региона посещават фермите със стикери с надпис „Протест“. „Стопаните го приемат добре, защото това не оказва влияние на работата ни“, каза д-р Лучански.

Сред основните искания на ветеринарните лекари са диалог с правителството при реформите, касаещи професията им, навременно плащане на парите по договорите за извършена имунопрофилактка съгласно Държавната профилактична програма, регламентиране на отношенията ветеринарен лекар – собственик на животно – контролиращ орган. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button