Хасково

БЧК раздава ориз и захар на социално слаби в Хасковско

Раздаване на помощите по време на първия траншБЧК раздава по график от днес храните от втория транш от интервенционните запаси на Европейския съюз за социално слаби, съобщи Венета Стойчева от БЧК Хасково. Този път помощта включва 6 кг. ориз, един кг. захар, 5 кг. брашно, 2 кг. кус-кус, 2 кг. спагети и по два пакета бисквити.

Право на подпомагане по тази програма имат получилите помощи за отопление през 2009- 2010 година. В областта това са над 8000 души.

1305 социално слаби по списък получават от днес помощта в община Димитровград, от утре храните ще се раздават в общините Свиленград и Симеоновград, от сряда – в общините Минерални бани и Харманли, а от петък– в община Тополовград. От следващия понеделник помощта могат да получат социално слабите от общините Стамболово, Маджарово, Любимец и Ивайловград.

В Хасково и селата в общината храните ще се раздават от втори септември. В областния град традиционно те ще се получават в 6 пункта – здравния център в кв „Република“, читалищата в кварталите „Училищни“, „Овчарски“, „Ручока“,“Хисаря“ и „Орфей“, като само в последното раздаването на помощта ще започне от трети септември, уточниха от БЧК. Крайният срок е 8-ми септември.

От БЧК обясниха, че сега могат да се получат само храните от втория транш. Невзелите помощта си от първи и втори транш ще могат да направят това по време на третия транш, който ще е в края на октомври. Около 1450 са неполучилите храните от първия транш, който бе в края на месец юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
до невежите
до невежите
23.08.2010 13:05 13:05

как може да давате продукти, чйто състав е вреден а консумация от когото и да е било. тестени боклуци на тия пенсионери , че да им се качва повечко кръвното!!!

Pepa
Pepa
25.08.2010 10:03 10:03

НЕ Е ВЯРНА ИНФОРМАЦИЯТА, ЧЕ ОТ ДНЕС РАЗБИРАЙТЕ 23 АВГ. СЕ РАЗДАВАТ ПОМОЩИТЕ. РАЗДАВАНЕТО Е ОТ 4 ДО 9 СЕПТЕМВРИ. ПРЕДИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ НЕЩО ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ,А НЕ ДА СЕ РАЗКАРВАТ ХОРАТА.

Анонимен
Анонимен
25.08.2010 10:58 10:58

Ми то пише в кой град ой ден ще се раздава – който не чете да се рахдожда!!!

Добрина
Добрина
29.09.2010 21:58 21:58

Аз съм на 85 год. от Харманлийска общ.- социално слаба, но не получих продуктите, които ми се полагат. Към кого да се обърна ? Предварително благодаря.

Back to top button