Хасково

Петима от Езиковата учиха холандски деца на право хоро

Уроците по право хороПетима представители на хасковската езикова гимназия се завърнаха от 10-дневен обмен в холандския град Ню Вердинге. Темата на младежкия форум е била „Равни права срещу социалното изключване и бедността„. Младежите са участвали в 4 уъркшопа- 2 театрални, в които е трябвало да представят ситуации на дискриминация и бедност, група за изготвяне на презентации и списване на вестник.

Освен от България в младежкия обмен са участвали представители от Холандия, Гърция, Словения, Италия и Литва. По време на посещението местните малчугани са научили как да играят право хоро. В програмата на семинара е имало разходка с лодка по каналите на Амстердам и посещение на Червените фенери, колоездене до Германия, участие в шотландски игри.

Част от програмата е било и представяне на страните. На българската вечер нашите са впечатлили останали държави с традиционни българския ястия, ракия и хора.

„Нашето представяне им хареса най-много“, категорични бяха хасковските участниците в обмена.

 Хасковските младежи  Снимка за спомен

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button