Хасково

Натискът отслабва: болници в Хасковско намаляват COVID-леглата

Заболяемостта от COVID-19 и натискът върху болниците в Хасковска област продължава да намалява, са отчели институциите на онлайн заседание на областния оперативен щаб. Към момента в болници са настанени 94 пациенти с коронавирус.

Към момента в МБАЛ – Хасково са настанени 40 пациенти с COVID-19. Болницата ще остави 51 COVID-легла – 20 в Инфекциозно отделение и 31 в бившата рехабилитация. Haskovo.info припомня, че в пика на третата вълна в хасковската болница бяха разкрити 150 легла за пациенти с коронавирус. Сега предстои дезинфекция на част от отделенията, използвани за настаняването на пациенти с COVID-19 и от понеделник те ще заработят нормално. При необходимост обаче отново могат да бъдат разкрити допълнително легла.

Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково също са намалили леглага на 12, като към момента са заети половината. На 45 са намалени леглата в МБАЛ – Свиленград. В хасковската МБАЛ – Хигия, МБАЛ – Димитровград и МБАЛ – Харманли броят на леглата засега остава непроменен, като се очаква през следващата седмица да бъде намален.

РЗИ разполагат с достатъчно количества ваксини на Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen и AstraZeneka. Те са предоставени на общопрактикуващите лекари и във временните имунизационни кабинети и всеки, който желае имунизация, има право на избор.

От Регионалното управление на образованието са докладвали, че е създадена организация за провеждането на матури при зрелостници, поставени под карантина. За тях в училищата ще бъдат отделени самостоятелни стаи. Засега в областта няма болни или карантинирани абитуриенти, а матурите са следващата седмица.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button