Хасково

Олиото поскъпна шоково, чакат новата реколта

ImageДрастично е скочила цената на олиото в магазините в областния град – установи проверка на Haskovo.info. Според продавачите увеличението е с 50-60 стотинки само за последните две седмици. В момента най-търсените марки олио могат да се намерят в търговската мрежа в Хасково на цени от 2.45 до 2.60 лв. за литър.

Бутилка от по-качествената растителна мазнина родно производство струва 2.99 лв. „След брашното и хляба скочи и олиото. Причината е, че все още се чака новата реколта слънчоглед и продаваме стари количества“ – твърдят търговците в Хасково и масово се жалват, че всеки ден стоките от първа необходимост пристигат при тях с нови цени.

Междувременно на някои места в областта жътвата на слънчогледа вече започна – съобщи Тенчо Тенчев – председател на Съюза на зърнопроизводителите в региона. Миналата година добивите от маслодайната култура бяха ниски – между 150 и 160 кг от декар. Тази година обаче очакванията на производителите са за по-добра реколта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NAGAL
NAGAL
26.08.2010 13:22 13:22

Стари количества на нови цени, ей тва ако не е спекула….,здраве му кажи.

Иван
Иван
26.08.2010 21:10 21:10

Точно сега е време държавата да се намеси…
Пуснете от държавния резерв слънчоглед или олио и да видите как ще ги накарате да намалят цените…

Back to top button