Хасково

Пловдивски колеж подпомага социално слаби студенти

Доц. Георги Манолов (в средата)Колежът по икономика и администрация в Пловдив, който има и филиал в Хасково, ще спонсорира сираци и социално слаби студенти. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция по повод промените във висшето образование. Частното учебно заведение има идея да създаде център за подпомагане на социално слаби студенти. Техният брой обаче няма да надвишава 100. В момента пловдивският колеж подпомага 20 студенти, 17 от които са кръгли сираци, а останалите – деца на загинали полицаи.

На 22 юли  частното училище е сключило договор за сътрудничество с УНСС във всички академични направления. Споразумението между двете учебни заведения е на принципа на публично-частното партньорство, което се случва за първи път у нас в областта на висшето образование. „Колежите по света са под шапката на университетите, а тук едва ли не има конкуренция между тях“, заяви директорът на пловдивското учебно заведение доц.Георги Манолов.  Завършилите колежа получават диплома и от УНСС, а студентите могат да продължат образованието си и да получат магистърската си степен в университета.

Колежът по икономика и администрация предлага 6 специалности. Той е сред малкото висши учебни заведения, които осигуряват на своите ученици напълно безплатно 23% от учебниците.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button