Хасково

Хлебарите в Хасковско месят на машини без предпазни решетки

Image69 нарушения са установени при извършените през юли извънредни проверки на производителите на хляб и хлебни изделия в областта, съобщи старши инспектор в Инспекция по труда Благовест Коджаниколов. По думите му основната нередност, констатирана при направените 21 проверки, е липсата на предпазни решетки на тестомесачките. Пропуски е имало и по трудовите договори на работниците, както и при заплащането. Съставени са 6 акта.

Общо 140 проверки на фирми  е извършил хасковският отдел на Инспекцията по труда през миналия месец. Констатирани са 544 нарушения и са съставени 77 акта 72 от тях са за нарушения на Кодекса на труда – основно за липса на трудови договори , пропуски в заплащането, неспазване на работното време. 5 от актовете са за нарушения на Закона за здравословните и безопасни условия на труд. „Като брой съставени актове юли е най-успешният ни месец“, констатира Коджаниколов.

През юли инспекторите са се отзовали и на един сигнал за трудова злополука в текстилна фирма.Оказало се обаче, че такава няма, а един от работниците е получил инфаркт на работното си място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button