Регион

Празниците на Димитровград започнаха с изложба

Откриването на изложбата, снимка Община ДимитровградНад 20 уникални платна представиха участниците в пленера „Димитровград 2010“ в изложба, с която бе поставено началото на празничната програма за рождения ден на бригадирския град. Темата в произведенията на шестимата автори е индустриалният пейзаж.

Във възродения след повече от 20 години пауза пленер участваха акад. Светлин Русев, проф. Ивайло Мирчев, Атанас Атанасов, Милко Божков, Владимир Пенев и Стефан Чурчулиев.

Изложбата бе открита от кмета Стефан Димитров, който благодари на художниците и изрази увереност, че творческата гилдия ще съдейства за съхраняване на монументалните творби в градската среда и опитите подобни екстериорни решения да получат статут на паметници на културата.

Авторите дариха част от творбите си на градската галерия. Техни са и картините в новия календар на Димитровград, който бе представен снощи. Той започва от септември, когато е рождения ден на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button