Регион

Показват уникален печат на византийски аристократ в Димитровград

ImageНай-добре запазеният моливдовул /печат/ на византийския военоначалник Контостефан – аристократ от рода на Комнините, ще бъде представен утре в Историческия музей в Димитровград. Ценната находка е част от изложбата, която ще бъде открита в зала „Археология” по повод празниците на бригадирския град.

Популярният водещ на предаването  „По-по-най” Бате Енчо ще весели малчуганите и техните родители в утрешния ден от тържествата.  В празничната програма за вечерта е предвидено дефиле на групите от Детски и младежки център – Димитровград начело с местния Забавно-духов оркестър. На специални маси на площада децата ще рисуват, ще правят татуировки, фокуси и демонстрации на бойни изкуства. Всеки ще има възможността освен да наблюдава представянето на възпитаниците на центъра да разговаря с ръководителите на групите и да се запознае по-отблизо с дейността им.

В концертната програма на 31 август ще участват балетна школа „Галаксико”, хип-хоп формация „Стрийт дъст”, клуб по латино танци „Джани”, вокална група „Таралежите”, танцов ансамбъл „Изворче”, както и индивидуални изпълнители – съобщиха от община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button