Хасково

Хасковлии си пазят паважа с табела „Частна собственост“

Кооперацията на улица ОмуртагТабела „Частна собственост, не паркирай“ се появи на кооперация на хасковската улица „Омуртаг“, алармираха читатели на Haskovo.info. Според тях околоблоковото пространство няма как да е частно и никой няма право да ограничава хората, които искат да паркират там.

Проверката ни установи, че табелата е поставена след дружно решение на живеещите в кооперацията. Причината е, че откакто в Хасково е въведена синя зона много шофьори търсят място за паркиране в малките улички и така съсипват настилката на тротоара, обясни жена от втория етаж, която се представи като Петева.

ТабелаСтигнахме до тази мярка, защото няма друг вариант, категорична бе жителката на кооперацията. Преди време когато правихме ремонт на паважа никой не ни помогна, затова сега искаме да го опазим, каза тя, посочвайки разбитите плочки. Други жители на блокчето отрекоха да знаят кой е поставил табелата. Въпреки нея обаче шофьорите продължават да спират, коментираха те.

Сигнал за надписа е постъпил в община Хасково и е назначена проверка, коментира след запитването на Haskovo.info пресаташето на администрацията Бояна Тодорова. Предстои проверка какъв е статутът на пространството около кооперацията и ако се окаже действително частна собственост хората ще могат дори да си го оградят, коментира Тодорова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:)
:)
31.08.2010 16:42 16:42

Това е абсолютно своеволие и съм убеден, че след проверката на общината г-жа Петева и нейните съкооператори ще трябва да си приберат табелата с подвити опашки, просто защото тази сграда е от времето на социализма, а това само по себе си означава, че въпросният блок не е строен върху частен имот.

Back to top button