Хасково

В Хасково футбол няма, но учениците от Спортното го предпочитат

СпортнотоЗа 40-ти пореден път в Спортното училище в Хасково бе открита новата учебна година. 371 деца ще огласят коридорите на школото. 69 от тях прекрачиха прага му за първи път. 

„Тази цифра означава, че сме изпълнили план приема на около 80%“, коментира заместник-директорът на училището Димитрина Алексиева. Въпреки че в Хасково професионален футбол няма, почти 1/3 от децата в Спортното предпочитат именно този спорт.

Ученици„Причината е, че футболът е общодостъпен. Всички ритат топка, дори и най-малките. Освен това голяма роля за избора на децата оказва и телевизията, тъй като каналите непрекъснато излъчват мачове от Шампионската лига и от световни първенства“, коментира заместник – директорката.

Тя допълни, че Спортното училище предлага на своите възпитаници избор между 11 вида спорт. Тази година най-малко са желаещите да тренират бадминтон и хандбал, а нито един от седмокласниците не е предпочел вдигане на тежести. 

Иванка Тонева

Иванка Тонева

Въпреки финансовите си затруднения и неизпълнението на 100% на план приема, от ръководството на специализираното школо са категорични, че са приели много талантливи деца. 

Началото на учебната година в училище „Стефан Караджа“ започна с посрещане на знамето под звуците на химна. Сред дошлите на първия учебен ден бе състезателката по лека атлетика Иванка Тонева, която завърши миналата година. Днес сребърната медалистка от Балканиадата за девойки очакваше с нетърпение първия си учебен ден като студентка. Тя е приета в НСА в специалност „Кинезитерапия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button