Хасково

Възраждат обучението на медицински сестри в Хасково

Един от последните випуски на колежаАкадемичният съвет на Тракийския университет в Стара Загора е гласувал решение за стартиране на процедура по откриване на филиал в Хасково за обучение на медицински сестри и акушерки. Те ще придобиват образователно- квалификационна степен „бакалавър„.

Това е станало след като от миналата година до сега със съдействието на депутата Фани Христова от ГЕРБ са проведени няколко срещи между представители на университета и министъра на образованието. Самата народна представителка е завършила колежа и е преподавала там.

Колежът прекрати приема на студенти през 2006 година. Тогава от ръководството обясниха, че не може медицински сестри да се обучават в колеж, а това трябва да става в университет.

Историята на Медицински колеж – Хасково започва през 1950 година, когато е създадено Обединено медицинско училище. През 1976 година то е преименувано на Полувисш медицински институт „Проф. д-р Асен Златаров“, а през 1997 година учебното заведение става колеж в структурата на Тракийския университет – Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button