Хасково

Показват живота на малоазийските българи в музея

Константин Панайотов и Георги Зеленгора с част от фотоситеНад 25 фотоса ще бъдат показани тази вечер в зала „Родолюбие“ на хасковския исторически музей. Изложбата е под наслов „Из Мала Азия“ и отразява живота на бежанците. Снимките са направени миналата година през май по време на експедиция в градове и села на запад от турския град Бурса. Тя е финансирана от Министерството на образованието. Автори на изложбата са Георги Зеленгора и Константин Панайотов, които са част от екипа на експедицията.

По време на пресконференцията„По време на нея бяха заснети над 10 хиляди снимки, 24 часа видео и бяха взети над 100 интервюта“, разказа днес Константин Панайотов на  пресконференция в Регионалния исторически музей. Той допълни, че със събраната информация по време на научната обиколка ще бъдат изготвени сборници и филм.

Това е втората изложба на фотосите след тази в Народната библиотека в София. На откриването на хасковската експозиция от 17.30 ч. ще присъства  ансамбълът към Тракийското дружество, което е съорганизатор на проявата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button