Хасково

Подкарахме зимнината, купуват казани от Хасково за Инстанбул

КапачкиТърсенето на капачки и буркани в търговската мрежа в Хасково се е увеличило през август, констатираха търговците. По думите им оборотите през септември ще се вдигнат още, тъй като това е най-активният месец за правене на зимнина.

50 броя обикновени капачки с диаметър 82,3 мм могат да се намерят за 2,90 лева. Ако искате по-здрава ламарина тогава ще трябва да се бръкнете с лев отгоре. Опаковка от 10 броя завинтващи се капачки със същия диаметър струва 1 лев, а тези за бебешките бурканчета – 0,70 лв.

700-милилитровите буркани се харчат по  40 стотинки, а 500-милилитровите – по 30 стотинки. 

КазаниНа Зеленчуковия пазар в Хасково се продават и казани. „Вече съм продал 12“, похвали се Димитър Христов, който втора година предлага тази стока. По-малките с диаметър 55 см и височина 22 см струват 120 лева, а големите – 80-литрови казани – 180 лева.

„Миналата година успях да продам 39 казана. Хората обаче не ги купуват само, за да варят лютеница в тях или да заварят буркани. Имам клиенти от Истанбул, които преди дни купиха 5 казана за една джамия. Те обясниха, че по празници ги харизвали заедно с курбана, направен в тях“, допълни търговецът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button