Регион

Първанов и Папуляс откриват ГКПП Ивайловград – Кипринос

ГКПП Ивайловград – Кипринос

В оставащите няколко дни до откриването на граничния пункт се извършват довършителни работи

Граничният пункт Ивайловград – Кипринос ще бъде открит на 9 септември. Петата врата на България към Гърция ще бъде официално „отворена“ от българският президент Георги Първанов и гръцкият Карлос Папуляс. Така ще бъде отбелязана и 130-годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

В тържеството ще участват Пловдивският  митрополит  Николай и гръцкия Дамаскин от Димотика. Очакват се министри, депутати, областни управители, кметове на общини.
След церемонията двамата президенти ще обсъдят междудържавни въпроси на среща в Ивайловград. По вече установена традиция българи и гърци ще се веселят на площада с програма на местни състави, съобщават от община Ивайловград .  

Предвижда се президентът Георги Първанов да посети антична вила „Армира“, а в посетителския център да се проведе дискусия за възможностите за  развитието на културния туризъм като предпоставка за икономическо развитие на района .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button