Хасково

РЗС започна подписка за нова конституция в Хасково

одор Великов бе сред първите, които се подписахТа

Тодор Великов бе сред първите, които се подписаха

Подписка за промяна на конституцията започна в деня на Съединението партия „Ред, законност и справедливост“. В Хасково подписите се събират на три места, първият пункт е до сградата на общината. За началото на инициативата, която ще продължи 3 месеца, в Хасково пристигна организационният секретар на РЗС Тодор Великов. 

За 20 години народът изстрада парламентарната демокрация. Тя не носи нищо добро на българите, затова искаме страната ни да се стане президентска държава, коментира пред Haskovo.info Великов.

Сред исканията на партията са и народните представители да бъдат 100 вместо 240, да могат да бъдат отзовавани всички хора на избираеми длъжности и пряко избиране на административните ръководители в съдебната система.

Image От РЗС се надяват да съберат над 500 000 подписа от цялата страна. Така директно ще бъде насрочен референдум за свикване на Велико народно събрание.

В Хасково има нова структура на партията, с нови хора, които са под наблюдение, каза още Тодор Великов. Подписката ще бъде тест за тях. Структурата в общината в момента наброява около 50 човека. И тук, както във всички останали община, партията ще издигне собствен кандидат за кмет и съветническа листа на местните избори догодина, каза още Великов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
07.09.2010 10:51 10:51

Велико народно събрание се свиква от партия с голямо мнозинство в обикновено събрание, защото така тя ще прокара своите промени в конституцията, а не се свиква от 10 народни представители!!! Да не мислите , че във Великото народно събрание ще имате повече???? Само ще пръснем милиони лева за избори ….

Back to top button