Хасково

Хасковлии пиха „руски чай с поезия“ с гостите от Шатура

Татяна Александрова (вляво)

Гостите от Русия се запознаха с творчеството на хасковски поети

Творби на хасковските поети Ели Видева, Христо Лалев, Милен Милев и Росица Станева са преведени на руски език и включени в четвъртото издание на литературния алманах „Сфера притяжения“ на побратимения с Хасково руски град Шатура. Алманахът бе представен на литературно четене под надслов „Руски чай с поезия“ в Клуба на дейците на културата.

В този сборник всяка година се отпечатват най-добрите произведения на шатурски поети с подкрепата на администрацията на Шатура, каза заместник- ръководителят на област Шатура Татяна Александрова.

Алманахът„Задача на сегашните политици е да създадат условия за развитие на духовността на народа. Кметът на Хасково г-н Иванов е такъв човек, както и ръководителят на нашата област- Андрей Келер“, заяви при откриването на литературното четене Татяна Александрова.

Хасковската поетеса Ели Видева пожела на себе си и на хасковските творци да се осъществи идеята в Хасково да бъде издаден сборник на български език на руски и български автори. „Дано догодина повече хасковски автори са представени в алманаха на Шатура“, каза още Видева.

По време на литературното четене хасковски поети представиха свои творби пред руските гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button