Хасково

Месото „Стара планина“ в Хасковско – без отклонения

Месо Стара планинаНяма отклонения при производството на месни продукти по стандарта „Стара планина“ в областта, заяви за Haskovo.info директорът на РВМС-Хасково д-р Джамил Читов. 3 са одобрените предприятия в региона, които работят по този стандарт. Това са 2 фирми в Димитровград и една в Харманли.

Работата по стандарта „Стара планина“ се контролира пряко от ДВСК. Продуктите „Стара планина“ се произвеждат в предприятията в определен ден от седмицата и процесът задължително се контролира от ветеринарен лекар, обясни д-р Читов. Досега няма констатирани нарушения при производството, категоричен бе директорът на РВМС.

По-късно от лабораторията на РВМС признаха, че все пак малки отклонения в маслеността на част от изследваните продукти е имало, но те не са фатални.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
месар
месар
20.09.2010 19:12 19:12

Вси4ко е наред , а в Хасково нет писаха,за Аржентинско месо в продуктите на ,,Стара планина ,,

Анонимен
Анонимен
20.09.2010 19:22 19:22

Това за аржентинското месо го писаха във вестниците и не като факт, а като предположение на д-р Исмаил Мустафов.

Иван
Иван
25.09.2010 23:06 23:06

Пазарувах кайма от магазин за месо на ул. Стара Планина. Каймата беше с жили. Това качество ли е според ва? За съжаление явно има хора които не си гледат задълженията. В противен случай нямаше да допуснат на пазара да се продават некачествени стоки, но ние потре*ителите нямаме думата.

Back to top button