Хасково

„Южняци“ представиха България на международен панаир във Франция

ImageХасковският ансамбъл „Южняци“ бе единствената поканена танцова формация от България на 57-тото издание на Международния панаир във френския град Шалан, съобщи ръководителят на ансамбъла Васко Димов. Всяка година панаирът има тема и тази година тя бе „България“, разказа хореографът. 

Поканата е дошла от българка, омъжена и живеещата в този град. Подготовката на участието е продължила 10 месеца. Панаирът се е провел в рамките на 5 дни от 10 до 14 септември. Във всеки един от дните 27-те танцьори от „Южняци“ са имали дефиле и по три 20-минутни програми, всеки ден са показвали костюми и танци от различни ентографски области на България.

ImageИнтересът към изпълненията им е бил толкова голям, че дори изложители, участвали в панаира, чиито щандове са били далече от сцената, са се оплакали, че при тях не идват посетители, защото са привличани от танците на българите, разказа Васко Димов.

Затова се наложило един ден да танцуват в друга част на изложението, далеч от сцената. На закриването на панаира „Южняци“ са се представили с едночасов концерт, на който са присъствали 9000 зрители.

Разноските на танцьорите са били поети изцяло от организаторите на панаира, каза още Димов.

ImageНа 16-ти септември на път за България танцьорите от „Южняци“ са изнесли концерт и в град Шатийон-сюр-Ендр, където делегация от Хасково гостува през месец юли. След изявата си танцьорите са получили и покана от съседен град да гостуват на празника му следващия септември. 

За Коледа „Южняци“ вече имат предложение да изнесат концерт във френската столица Париж. То е дошло от българин, който живее там и има свой бизнес, разказа Васко Димов.

 

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button