Хасково

11 със салмонелоза за седмица в областта

Линейки11 случая на салмонелоза са регистрирани в областта през последната седмица, съобщават в информационния бюлетин на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Между заболелите няма връзка, не може да се говори за епидемичност, поясни главният секретар д-р Ели Ташева.

Най-много от хората с тази диагноза – 6, са от община Хасково, 3-ма са от Димитровград и двама от Харманли. Регистрирани са и 26 болни с ентероколит и двама с колиентерит.

За същия период в региона има и 14 случая на вирусен хепатит, сочат още данните в бюлетина на Здравната инспекция. Тази болест е характерна за есенния период, така че не е необичайно да има толкова болни от хепатит, обясни д-р Ташева.

За 2 случая на варицела през изминалата седмица информират още от Регионалната здравна инспекция. Регистрирани са и 47 пациенти в областта с остри респираторни заболявания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button