Хасково

Заведение увеличи оборота си двойно в присъствието на данъчни

ИлюстрацияБлизо два пъти е скочил оборотът на димитровградско заведение след като инспектори от НАП са наблюдавали седем дни дейността му. В дните на присъствието им обектът е регистрирал почти 5 000 лева приходи, докато за предишен период също от 7 дни на касовия апарат са маркирани 2 700 лева продажби.

В магазин в Тополовград пък оборотът се е вдигнал от 3 700 на 5 400 лева отново след наблюдение от данъчните.

Общо 12 търговски обекта в област Хасково – 3 кафенета и 9 магазина за хранителни стоки са наблюдавани през лятото от инспектори по приходите, съобщиха за Haskovo.info от НАП.

По същото време за издаване на касови бележки са проверени 47 търговци на дребно и 33 питейни заведения. При десет от проверките е установено неотчитане на реалните приходи от продажби. В кафене в Хасково например данъчните са открили 156 лева наличност в касата, докато на касовия апарат са отчетени едва 11 лева оборот за деня.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button