Регион

Село близо месец без вода в жегите. Жънат нива, за да търсят авария

За продължително безводие в харманлийското село Доситеево сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хората се жалват, че са принудени да оцеляват в жегата и пандемията без питейна вода. Чешмите им са пресъхнали вече близо месец. Те настояват от ВиК да решат проблема и да възстановят водоподаването към селото.

Кметът на Доситеево Митко Вълчев коментира пред Haskovo.info, че около 50 къщи от горния край на селото са без вода вече месец, а от две седмици безводие мъчило още над 100 домакинства. Все по-малка част от хората в населеното място имали питейна вода.

Първоначално мислили, че има авария по водопровода от село Българин и дори ожънали нива с рапица, за да търсят авария, но не открили.

Най-вероятно 70-годишната тръба е запушена, смята кметът. Сега от ВиК щели да направят няколко изкуствени аварии, с които да се опитат да отпушат тръбата. Подобно запушване се получило и преди 2 – 3 г.

В селото имало чешма за питейна вода, където много хора пълнели тубите си. Проблем обаче имало с работниците на полето, които след като се приберат не могат да се изкъпят спокойно. Кметът настоява старият водопровод да бъде подменен.

От ВиК пък съобщават за авария в свиленградското село Генералово, където е спряна водата. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 17 часа. След това е възможно помътняване на водата.

 

 ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
25.06.2021 15:34 15:34

В конуш с години наред като половината село сме без вода пак оцеляваме

Back to top button