Любопитно

„Песни и танци без граници“ в Свиленград

Международният фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ се откри днес в Свиленград, съобщават от общината.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Анелия Георгиева приветства участниците, гостите и журито. Тя изтъкна, че свиленградският фестивал вече 15 години събира почитатели на българския песенен и танцов фолклор от всички краища на България и с времето се утвърди като един от най-престижните и качествени фестивали – и като конкурсна надпревара и като организация.

Фестивал

Фестивалът ще продължи три дни – от 25 до 27 юни. В него участват певчески групи, танцови състави, ансамбли, индивидуални изпълнители певци и инструменталисти, както и танцови клубове и формации. Тази година в конкурсната програма са включени общо 846 участници в 107 индивидуални и колективни изпълнения. Чуждестранните гости са от Танцов клуб „Балкан“ – град Одрин, Турция. Изпълнителите ще се представят на сцената в читалище „Просвета 1870“.

Фестивал

Те ще бъдат оценявани от жури с председател проф. акад. Милчо Василев, главен художествен ръководител на Академичния фолклорен оркестър при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, председател на Съвета на настоятелите и преподавател по композиция и дирижиране, композитор и диригент, член на Съюза на българските композитори и доскорошен ректор на АМТИИ, Пловдив. Членове на журито са доц. д-р Стефан Йорданов – преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив и Снежана Янева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общинска администрация – Свиленград.

Фестивалът „Песни и танци без граници“ се организира от община Свиленград и НЧ „Просвета 1870“ под патронажа на кмета арх. Анастас Карчев.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button