Любопитно

Маджарово е домакин на природозащитен фестивал

Природозащитният център „Източни Родопи“ в Маджарово е домакин на тридневен фестивал, с който се отчита работата за опазване на черните и белоглавите лешояди през последните пет години, подпомогната от европейската програма LIFE.

За участниците се провежда показ на някои от най-добрите филми за диви животни, на обновената изложба „Властелините на Родопите“, наблюдение на птици, обитаващи маджаровския край.

3D модел на белоглав лешояд запознава децата със спецификите на застрашения птичи вид. В специално ателие малчуганите изработват разделители за книга с формата на птичи пера и моливници със силуети на лешояди. За тях е подготвена и интерактивна куклена миниатюра „Приказна мисия с Чародея“.

През цялото време в центъра са на разположение табла с белоглав и черен лешояд и всеки ще може да се снима, като „влезе под крилата“ на емблематичната птица. Фестивалът завършва в неделя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button