Хасково

Изложба на фотоапарати и фотографска техника за празника на Свиленград

ЕкспонатиИзложба на фотоапарати и фотографска техника от началото и средата на ХХ век бе открита в Общински исторически музей – Свиленград. Проявата, която е посветена на празника на Свиленград 5 октомври, представя фотографското оборудване на фото Миленков от 1933 г. Наследниците на Харалампи Миленков – Александър и Здравка Миленкови откриха изложбата, като накратко разказаха за своя баща и неговата дейност като един от първите фотографи в града. 

Харалампи Миленков е роден през 1891 г. в с. Режанци, община Брезник. Активен участник в Балканската и Първата световни войни, личен приятел на Дамян Велчев. Работи като инспектор по риболова в Царство България и като чиновник по държавните имоти към Министерство на земеделието. По време на управлението на Кимон Георгиев е уволнен. Започва работа като фотограф в Свиленград. Ползва се с уважение в града, където всяко семейство има поне една снимка с неизменния надпис „Фото Миленков“.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button