Хасково

Разследват хотела на кметския син, делото „Билла“ – отложено

Георги Иванов и Розалина Апостолова

Георги Иванов и Розалина Апостолова

Хасковският окръжен съд отложи за пореден път делото срещу кмета Георги Иванов по казуса „Билла“. Градоначалникът е обвинен, че е ощетил община Хасково със 113 000 лева лихви по невърната навреме сума на хипермаркета.

Днес съдът изслуша показанията на финансовия контрольор на кметството Петя Караиванова. Тя не можа да си спомни дали исканията на Билла за изплащане на сумата са минали през нея и обясни това с десетките документи, които разглежда всеки ден.

Заседанието приключи за няколко минути. Съдия Росен Русев поиска за следващото – на 30 ноември, вещите лица да представят експертиза за начина на изготвяне на общинския бюджет. Целта е да се изясни защо дължимите на Билла средства не са били включени в него навреме.

Разследваният хотел

Разследваният хотел

Съдът се превръща в разследващ орган, коментираха след заседанието Георги Иванов и адвокатът му Розалина Апостолова. На етапа дознание се бързаше, за да се приключи преди парламентарните избори, сега се удължава, за да наближат местните, заяви градоначалникът. Целта е от време на време да влизам в съда и да се припомня обвинението, каза той.

Всичко е подготовка за местните избори догодина, коментира Георги Иванов по повод започналото ново разследване за хотела на сина му на бул. „Освобождение“ /бившата „Кърджалийска“/. Пет инстанции са проверявали обекта и ако имаше някакво нарушение щяха да го спрат. Целта е да омаскарят мен и семейството ми. Ако имаше нарушение там, аз щях ли да наливам пари, попита кметът. Ако имаше нещо срещу него, отдавна да съм се махнал от Хасково, заяви градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.10.2010 12:53 12:53

Какво има да шикалкавят тези съдии.
Какви доказателства искат повече.
Имало ли е договор? – Имало е.
Прекратен ли е договора? – Прекратен е.
Трябвало ли е кмета да върне парите на БИЛЛА? – Трябвало е.
Върнал ли е парите? – Не е върнал.
Осъден ли е на всички инстанции общината че не са върнати? – Осъдена е.
Кой е трябвало да следи и контролира разплащанията и сроковете? – Човека който слага подписа – кмета.
Е в какво толкова се отлага?
Еми така е тези 113 000 лв са взети от бюджета на Обюината а това в крайна сметка са нашите данъци, които не са отишли за развитието на Хасково а за ЕГОТО на КМЕТА.

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 12:55 12:55

Сега другата година когато има кметски избори скъпи съграждани гласувате пак за този алчен човек да ви съдира кожата и да ви ограбва или пък за човека който той ще посочи и за неговата коалиция.

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 13:01 13:01

А пък нищо че „краде нали прави“.
Между другото като се замисля какво е той направил и какво е ограбил се сещам че не е само БИЛЛА със 113 000 лв лихви. Доколкото чух „Монолит“ ООД също е запорирала сметките на общината за 25 000 лв.
Те явно и затова явно Стаматов и Иванов не се харесват.
А и на какви евтини цени неговия син е получил право на строеж. Не разбрах точно но пак са десетки хиляди левове.
А ВИЕ СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ ЩЕ ДАВАТЕ ДАРЕНИЯ ЗА СТАТУЯТА НА БОГОРОДИЦА, ЗА КАМБАНАРИЯТА ЗА ОРАНЖЕВИЯ МОСТ И ЩЕ ПЛАЩАТЕ НАЙ СКЪПИТЕ ДАНЪЦИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

И ЩЕ МЪЛЧИТЕ НЯМА ДА КАЗВАТЕ НИЩО ЛОШО ЗА КМЕТА И АКО ТРЯБВА ЩЕ СЕ НАВЕЖДАТЕ ЧАК ДО ЗЕМЯТА НА КМЕТА НАЛИ ВИЕ СИ ГО ИЗБРАХТЕ ТОЙ ДА ВИ ОПРАВЯ.

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 13:03 13:03

А СЛУЧАНО ЛИ СТАТУЯТА, КАМБАНАРИЯТА И НЕГОВИЯ ХОТЕЛ СА ТОЛКОВА БЛИЗО?

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 13:04 13:04

ТОЙ СИ КУПИ НАЙ ЕВТИНИЯ ХОТЕЛ В ХАСКОВО, А ВИЕ ХАСКОВЛИИ МУ ПОСТРОИХТЕ И АТРАКЦИИТЕ ОКОЛО НЕГОВИЯ ХОТЕЛ.

YFTY
YFTY
06.10.2010 13:50 13:50

I VSICKI PARI OT DARENIQ NE SA OTISHLI ZA POSTROQVANETO NA KAMBANARIQTA I BOGOROGICA POLOVINATA SA V KMETSKIQ DJOB NO TOVA SA KAPKI V NEGOVIQ OEAN OT KRADENI PARI

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 15:42 15:42

БЪДЕТЕ СИГУРНИ -БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ!КМЕТА ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО РАНО ИЛИ КЪСНО!

Анонимен
Анонимен
06.10.2010 18:23 18:23

Е КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА ТОГАВА?МАЙ ВИЕ ЗАВИСТЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ САМИ СИ ГО СЪЗДАВАТЕ И СИ УМИРАТЕ ОТ ЯД ,ЧЕ ИМА КАДЪРНИ И ОТГОВОРНИ КМЕТОВЕ,УМИРАТЕ ОТ ЯД ЧЕ ВАС НИКОЙ НЕ ВИ ШОРКА В КАЛАБАЛАКА.

Анонимен
Анонимен
16.04.2011 22:54 22:54

СЕЛЯНИ,АЗ ВЪЗКРЪСНАХ САМО ЗАРАД ВАС,ЗА ДА ВИ СПАСЯ ОТ БОЖИЙ ГНЯВ.ДАДОХ ВИ ДЪРВЕН КРЪСТ ИЗГОРИХТЕ ГО,ДАДОХ ВИ СРЕБЪРЕН КРЪСТ ПРЕТОПИХТЕ ГО,ДАДОХ ВИ ЗЛАТЕН КРЪСТ ОТКРАДНАХТЕ ГО.

Back to top button