Хасково

Доставят Енжерикс и Синфлорикс в Хасково следващата седмица

д-р Снежана Иванова

Д-р Снежана Иванова стана баба. Внучката й, която вече е на 2 месеца и половина, се казва Теодора.

Количества от ваксините Енжерикс и Синфлорикс ще получи Регионалната здравна инспекция след 10 октомври, съобщи днес директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. Веднага след това доставката ще бъдат разпределени между общопрактикуващите лекари на база на подадените от тях заявки.

Ваксината Енжерикс е срещу вирусен хепатит и се прилагана безплатно за новородените съгласно националния имунизационен календар. На безплатна имунизация пък със Синфлорикс срещу пневмококови инфекции подлежат всички деца, родени след януари 2010 г.

Д-р Снежана Иванова припомни за пореден път важността от ваксинирането и допълни, че благодарение на кампанията за имунизиране против морбили през септември има регистрирани едва два заболели.

През изминалия месец се наблюдава тенденция на завишаване на случаите на хепатит в Харманли, уточни д-р Иванова. Болните са предимно от ромски произход, тъй като живеят в лоши хигиенни условия. Първите случаи са от 20 септември, когато в Инфекциозно отделение са били приети две деца от ОУ „Иван Вазов“. Последният случай на хепатит А в града на Белоногата е от вчера. С него заболелите стават 17, като 6 от тях са деца, уточни д-р Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button