Хасково

Дете от дом „Асен Златаров“ с хепатит, било на гости в Харманли

Дом Асен Златаров14-годишно дете от хасковския дом „Асен Златаров“ е настанено в Инфекциозно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение с хепатит. Преди около месец то е било на гости на роднини в Харманли, съобщи директорът на социалната институция Невена Желязкова и предположи, че заразяването е станало там.

В дома са взети всички превантивни мерки по разпореждане на Регионалната здравна инспекция. Засега там няма други деца с прояви на болестта.

Случаите на хепатит в Харманли се увеличават, коментира секретарят на Здравната инспекция д-р Ели Ташева.

Общо 12 са болните от хепатит през изминалата седмица в областта, сочат данните в информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция. 8 от тях са в Харманли, като 4 от заболелите са от училище „Иван Вазов“, а 3 от училище „Алеко Константинов“. Дете от детска градина в Харманли също е с хепатит. Навсякъде са разпоредени мерки за хигиенизация и недопускане разпространението на болестта, съобщиха от РИОКОЗ. По един са  болните от хепатит в Симеоновград и Хасково. Няма семейна връзка между болните, уточни д-р Ташева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button