Хасково

Само 9 фирми добиват законно „Ивайловградски камък“

Ивайловградски камъкЕдва 9 от фирмите, добиващи гнайс в Ивайловградско имат концесия за това. Останалите работят незаконно. Констатацията е на областния управител на Хасково Румен Данев, който днес обяви, че е извършена проверка на добиването на така наречения „Ивайловградски камък“.

Две фирми са засечени на място да добиват незаконно гнайс и ще бъдат санкционирани от РИОСВ. В тях са работели 11 човека без договори, за което Инспекцията по труда е наложила санкции.

В района на селата Кобилино, Железино и Брусино е като „партизанско движение“ – непрекъснато могат да се видят хора и автомобили, но като се отиде на място няма никой, коментира Данев. Фирмите, добиващи незаконно гнайс са над 30. В района има над 100 дупки, от където е добиван камък. Тепърва предстои да се установи чия собственост е земята.

След проверката, назначена от областния управител, е образувано досъдебно производство. 1 000 палета с гнайс чакат да бъде установен произхода им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button