Хасково

Медведев награди наш пожарникар с орден на Мъжеството

Снимка: Кremlin.ruРуският президент Дмитрий Медведев лично връчи днес „орден на Мъжеството“ на началника на свиленградската пожарна главен инспектор Валентин Ангелов. Той бе сред отличените спасители и пожарникари, които получиха руски държавни награди заради активната им помощ в гасенето на пожарите край Москва през август.

Тържествената церемония се състоя в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец. Освен българския пожарникар Медведев награди още 45 специалисти, в това число представители на спасителни подразделения и служби от 15 страни, притекли се на помощ на Русия в овладяването на огнената стихия това лято. 

С „Орден на Мъжеството“ бяха удостоени 36 пожарникари и летци от  Германия, Италия, Турция, Франция, Полша и бившите съветски републики. Валентин Ангелов бе единственият българин, получил високото отличие.

Haskovo.info припомня, че свиленградчанинът бе ръководител на българската група пожарникари, които гасиха пожарите в Подмосковието. Преди дни Валентин Ангелов стана почетен гражданин на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър
Димитър
11.11.2010 13:29 13:29

Честито! Доста добре се справихте всички огнеоборци!

Back to top button