Регион

Контрабандни цигари, скрити в картини, откриха на Капитан Андреево – ВИДЕО

Контрабандни цигари, скрити в картини са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският шофьор представил рeдoвни дoкумeнти зa прeвoзвaнaтa групажна cтoкa от Ирак за Великобритания. Пo мeтoдa „aнaлиз нa риcкa“ камионът е нacoчeн за сканиране с рентген, при което в товара са oтбeлязaни пoдoзритeлни зони с висока плътност. При пocлeдвaлия физичecки кoнтрoл инспекторите установили, че в специално изработен двоен гръб на шест ръчно рисувани картини с различни сюжети са укрити стекове с цигари.

Цигари

Цигари са открити и в три кашона, в които не е имало друга стока, както и 12 дървени тапицирани сандъчета, в които е намерен тютюн за наргиле. Установени са общо 135 640 цигари от различни марки и 2.5 кг. тютюн за наргиле. Всички тютюневи изделия са без акцизен бандерол.

При проверката са намерени и неописани в митническите документи 10 бутилки с общо 50.1 кг. хладилен агент „r134a“, „r404a“, „r407a“ и „r410a“. Контрабандната стока е задържана. На шофьора са съставени два акта по Закона за митниците – единият за контрабанда на акцизни стоки, а другият – за контрабанда на хладилен газ.

Цигари

През месеците май, юни и юли при проверки на „Капитан Андреево“ инспекторите са задържали 1 791 713 нелегални цигари, което е 32% повече от установените тютюневи изделия през първите четири месеца на годината. В същото време през май – юли 2021 г. количествата задържани цигари са с 578 000 къса повече спрямо същия период на предходната 2020 година.

По-голяма част от цигарите са иззети от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. Друга част са контрабандни и са открити при щателни проверки в различни по тип превозни средства. Тенденцията за увеличаване на откритите нелегални тютюневи изделия се запазва и през месец август. Само за първите 9 дни са задържани 564 540 нелегални цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button