Хасково

Дървото откри футболно игрище за 50 000 лева

ОткриванетоПрофесионалната гимназия по дървообработване и строителство вече може да се похвали с ново футболно игрище. Затревеният терен, който се финансира от фондация „Бербатов“ и Данон Сердика, бе официално открит днес. Той е с размери 30 метра ширина и 60 метра дължина, а стойността му е 50 000 лева.

Към футболното игрище ще има 2 съблекални, за които бе пригоден стар склад, намиращ се в двора на гимназията. Те са за 11 играчи и са изцяло оборудвани в европейски стил. До игрището има и 110-метрова лекоатлетическа лента както и игрище за бейзбол.

С изграждането на футболното игрище ПГДС „Иван Асен ІІ“ има една основна задача да осигури възможност за спортуване на учениците от гимназията и на лица в неравностойно положение, защото ръководството и учениците винаги са заставали зад подобни хуманни каузи, бе категоричен директорът на гимназията Александър Батимов.

ИгрищетоТой връчи специални плакети на всички, благодарение на които футболното игрище е факт.

Специални гости на събитието бяха директорът на Фондация „Бербатов“ Димитрина Ходжева, маркетинг – директорът на Данон Сердика Кирил Хаджидинев, депутати, представители на областна и общинска администрации.

Въпреки, че официалното откриване на футболното игрище бе днес, то реално ще може да се ползва по предназначение напролет. До тогава теренът трябва да бъде валиран и косен 10 пъти. 

 ПГДС игрище  ПГДС игрище
 ПГДС игрище  ПГДС игрище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button