Хасково

Разкриват още COVID-легла в болниците в Хасковско, призив и за доброволци – ВИДЕО

До няколко дни се очаква болниците в Хасковска област да обявят колко още легла могат да разкрият за болни с COVID-19, обяви зам.-областния управител Виолета Желева след края на среща с управителите на болниците.

Както Haskovo.info писа, с нарастването на заболеваемостта COVID-леглата в областта са почти изчерпани. В МБАЛ – Хасково те са 13, но ситуацията е динамична и те могат да бъдат заети до дни. От болничното ръководство са заявили, че могат да разкрият още до 30 легла, защото няма медицински персонал за повече. От МБАЛ – Хасково отправят пореден призив за доброволци, които да се включат в лечението на пациентите с коронавирус.

Заместник-директорът на РЗИ – Хасково д-р Станимира Тананова каза, че 32% от всички болнични легла в областта са за пациенти с коронавирус. 243 са COVID-леглата, като свободните са 7 – 8%. Интензивните са 28 и са почти заети. Заболеваемостта през последните 2 седмици в региона асе е увеличила с 28%. Очакванията са тя да е висока и през следващите дни. Заразяват се и умират все повече млади хора без придружаващи заболявания, предупреди д-р Тананова.

Призивът на здравните власти е хората да се ваксинират, защото по-малко 10% от приетите в болница са ваксинирани. Имунизираните в интензивните отделения пък са под 5%. В региона вече има поставени и 431 бустерни дози. Трети дози могат да се поставят и от препарата на Модерна. Хората имунизирани с АстраЗенека могат да си поставят бустерна доза от Пфайзер или Модерна, обясни директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
03.11.2021 17:38 17:38

Време е антиваксърите без ваксина да се пишат доброволци! Да ги видим колко са смели!

Back to top button