Хасково

20-сантиметрови бордюри блокират паркинга на 70 семейства

Новите бордюри

Новите бордюри

От месец насам над 70 хасковски семейства не могат да паркират автомобилите си пред блок №32 на бул. „Васил Левски“. Причината е ремонтът, който е предприело Общинското предприятие „Екопрогрес“. Работниците са поставили високи почти 20 сантиметра бордюри и така са лишили хасковлии от възможността да си паркират колите пред блока.

„Няколко пъти ходихме и молихме да ни оставят подходи, но без резултат. Аз живея в този блок от 30 години и такъв проблем не сме имали никога „, алармира Haskovo.info един от потърпевшите Латю Латев. По думите му дори майките с колички изпитват затруднения, катерейки високите бордюри. „Не го ли правят този ремонт за хората„, недоумяваше съседката му Елина Найдева.

Тодор Димитров

Тодор Димитров

Всички имаме коли. Принудихме се да ги оставяме на паркингите на блоковете от другия край на булеварда, но хората ни направиха забележка, тъй като и там местата не стигат“, обясни Тодор Димитров. По думите му сега всеки се спасява поединично. Някои оставят возилата си да пренощуват на булеварда, други заобикалят през ромската махала и през ул. „Акация“, за да спрат автомобилите си в района на блока.

Заместник – кметът на община Хасково Нели Станева разбра за проблема на гражданите вчера и се ангажира с неговото решаване. Днес тя бе категорична, че вариант има и той ще бъде гласуван на следващото заседание на общинската комисия по Транспорт, чийто председател е заместник – кметът Кирил Керанов. По всяка вероятност ще бъдат оставени подходи, които жителите на блок №32 на бул. „Васил Левски“ ще могат да ползват, за да паркират автомобилите си отново пред блока.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ico
ico
15.12.2010 16:04 16:04

bravo na obstinata tova pred bloka nee parking gospoda alkoxolici ili dase sabirate tam pred xvod V da piete alkoxol i nee si6to mexana bravo na obstinata kraoino vreme be6e da slojat burduri 6toto kolite se kacvat na pe6oxodnata pateka i nyama ot kade dase xodi kolko drav4eta 4upixa tiya vaste koli alkoxolici takiva

Анонимен
Анонимен
15.12.2010 20:24 20:24

браво това не е паркинг а тротоар за пешеходци и майки с колички

кскскс
кскскс
16.12.2010 9:53 9:53

В случая хората са прави . Наистина няма къде да си паркират колите.Пешеходците също.В района на ЖК“Орфей“ живеят около20-24 000 души,това предполага,че има поне 3-4 хил.автомобила.Трудно ще се угоди на всички.Не пишете глупости,разбъркайте си мухлясалите мозъци и предложете нещо конструктивно кибици такива.Отстрани е много лесно .МИСЛИ БЪЛГАРИНО, МИСЛИ !!!

Орфеец
Орфеец
16.12.2010 11:15 11:15

Точно пред този блок си има достатъчно място за паркиране, както и за пешеходна зона, а тротоара се запушва от спрелите коли пред хр.магазин „Мими“. Живущите там, могат да го потвърдят.

Анонимен
Анонимен
16.12.2010 13:24 13:24

abe tova nee pred bloka parking bilgarino yasno lie

жител на блока
жител на блока
17.12.2010 18:40 18:40

Слушай хубавецо, кокво ти пречат на тебе хората, които се събират пред вход В и дали ти влиза в работата дали са алкохолици или не!!!
В момента при това високо ниво на тротоара пред блока ще стане едно голямо езеро и всичката вода ще влезе в мазетата. Това ли трябва да стане?????? за да се вземат мерки. По повод на това, къде хората ще си спират колите!!! и дали ако са другаде, няма да пречат на хората. До сега години наред се спират пред блока и на никого не са пречели.

Гост
Гост
17.12.2010 19:49 19:49

Дами и господа Общинари!!!
Направете проверка от блок 36 до блок 26 на ул. В. Левски височината на бордюрите варира от 0 до 15 см а пред блок 32 те са 30 см. Такава ли трябва да е разликата. Дали пред Ваши блокове и къщи бордюрите са високи или си имате високопроходими возила и не ви пречат бордюрите. Всички не можем да се возим в такива возила. От 25 години пред блок 32 има пътна информационна табела, която трябва да оказва посоката на движение, но я няма!! стърчат само две големи тръби които се заобикалят от пешеходците и пречат на майките с колички да вървят по тротоара. Не автомобилите пречат на тротоара, те са паркирани до самия блок а не върху тротоара.

Back to top button