Любопитно

Третокласник откри писмо в бутилка, пропътувало десетки километри по Марица – ВИДЕО

Писмо в бутилка пропътува десетки километри по река Марица и беше открито 6 години по-късно.

Историята е от Свиленград, където третокласник откри зов за помощ, изпратен от бабата на болно дете.
9-годишният Ивелин често е сред природата със свои близки, а брегът на Марица в Свиленград е сред любимите им места. Преди няколко дни отново се озовали тук и детето започнало да почиства боклуците край реката. Ивелин събрал десетки пластмасови бутилки, а една от тях му направила особено впечатление. Вътре имало лист хартия.

Писмо
Ивелин Георгиев

Помислих, че това е карта за съкровище, разказа третокласникът. Заедно с баща си разрязали бутилката и открили писмото. В него възрастна жена от село Мирово пишела, че семейството има нужда от помощ, защото внукът й е болен.

Близките на Ивелин веднага потърсили контакт с подателя на писмото. Оказало се, че дадените координати вече не са актуални, но успели да се свържат с кмета на селото. Той ги уверил, че семейството е добре и детето е живо и здраво.

Писмо

Предстои Ивелин и семейството му да посетят подателите на писмото. А в училище тепърва ще се говори за случката. Класната на Ивелин е предвидила темата да бъде обсъдена в часа на класа в понеделник. Той е героят на днешния ден, на нас ни трябват такива деца, сподели госпожа Елена Вълкова.

А Ивелин вече е решил какво ще е бъдещето на необикновената находка от брега на Марица. Смята да сложи писмото в рамка на стената в дома си, за да му напомня за необикновеното приключение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.11.2021 12:59 12:59

Браво!

Niko
Niko
25.11.2021 23:26 23:26

To4no taka Bravo MOM4E

Back to top button